Back to top
ΗΠΑ, Μερικές προβλέψεις

 

header

Τμήμα Ερευνών HellasFin Α.Ε.Π.Ε.Υ.

       Μια εβδομάδα πριν τις αμερικανικές εκλογές οι προβλέψεις για το αποτέλεσμα δίνουν και παίρνουν.

       Σήμερα και σχετικά με τα μελλούμενα, θα δώσουμε τον λόγο στην Good Judgment, έναν φορέα με αρκετά υψηλό προβλεπτικό σκορ.

       Ξεκινώντας με την τυπική ερώτηση των ημερών ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, οι πιθανότητες που αποδίδονται είναι 85% για τον δημοκρατικό και 15% για τον ρεπουμπλικάνο υποψήφιο.

       Στην θέμα του ελέγχου του σώματος της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας οι πιθανότητες κλίνουν με 77% υπέρ των δημοκρατικών και 22% υπέρ των ρεπουμπλικάνων.  

        Το ενδεχόμενο διάστημα όπου ο δεύτερος υποψήφιος θα αποδεχθεί την ήττα του θα είναι, με πιθανότητα 31% μεταξύ 3 και 8 Νοεμβρίου και 47% μεταξύ 9 και 26 Νοεμβρίου.

        Η εκδοχή της ψήφισης ενός πρόσθετου δημοσιονομικού πακέτου μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου ανέρχεται στο 3%, μεταξύ 1ης Νοεμβρίου και 31 Δεκεμβρίου 14% και όχι πριν την 1η Ιανουαρίου 83%.

        Σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις του φορέα,

- το παγκόσμιο ΑΕΠ του 2021 θα είναι μεταξύ 0 και 5% χαμηλότερο από αυτό του 2019 με πιθανότητα 56%.

- ο S&P 500 στις 30 Ιουνίου του 2021, με πιθανότητα 57% θα διακυμαίνεται μεταξύ 3114 και 3680.

- ο αμερικανικός οργανισμός φαρμάκων (FDA) θα έχει εγκρίνει,

      1.φάρμακο η βιολογικό προϊόν κατάλληλο για την θεραπευτική αγωγή του κορωνοϊού μέχρι την 31ην Δεκεμβρίου του 2020 με πιθανότητα 100%.

      2. εμβόλιο κατά του κορωνοϊού με πιθανότητα 50% μέχρι την 31ην Μαρτίου του 2021 και 42% για το διάστημα από την 1η Απριλίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Πηγή : https://goodjudgment.io/superforecasts/#1338

Εξερευνήστε τα πρότυπα Χαρτοφυλάκια της HellasFin ΕΔΩ.

ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΑ

Ευρώπη


  • Σύμφωνα με τα προσωρινά ΡΜΙ της ευρωζώνης, το σύνθετο υποχώρησε τον Οκτώβριο σε έδαφος συρρίκνωσης δεδομένου του μεγάλου ποσοστού των υπηρεσιών οι οποίες υπέστησαν καθίζηση λόγω των νέων περιορισμών ενόψει δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού. Η μεταποίηση αντιθέτως συνεχίζει να βελτιώνεται, αλλά η μικρή συμμετοχή του τομέα (11-15%), δεν μπορεί να αντισταθμίσει την συνολική εικόνα.

Ην. Βασίλειο

  • Η λήξη της περιόδου των εκπτώσεων στις τιμές χρέωσης των εστιατορίων, ήταν η κύρια αιτία αύξησης του πληθωρισμού τον Σεπτέμβριο στο 0,5% από 0,2% .

  • Αυξητικά για πέμπτο συνεχόμενο μήνα κινήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις τον μήνα Σεπτέμβριο, με ετήσιο ποσοστό μεταβολής στο 4,7%.

  • Το τελευταίο διάστημα καταγράφεται στον αναπτυγμένο κόσμο μία τάση όπου οι λιανικές πωλήσεις σημειώνουν θεαματικές αυξήσεις. Δεδομένου του γεγονότος ότι στο στατιστικό καταγράφονται οι συναλλαγές σε προϊόντα και όχι σε υπηρεσίες, η τάση υποδηλώνει σαφώς την υποχώρηση των συναλλαγών σε υπηρεσίες και την διόγκωση σε αγαθά.

Εξερευνήστε τα πρότυπα Χαρτοφυλάκια της HellasFin ΕΔΩ.

ΜΕΤΟΧΕΣ ΟΜΟΛΟΓΑ

Αμερική


  ΗΠΑ

  • Σε επίπεδα ρεκόρ με ένδειξη 85  βρέθηκε ο δείκτης εμπιστοσύνης των κατασκευαστών νέων κατοικιών. Η ευφορία των νέων ανεγέρσεων αποδίδεται κυρίως στην χαμηλή προσφορά ήδη υπαρχουσών κατοικιών, στα χαμηλά στεγαστικά επιτόκια και την ισχυρή αγορά εργασίας.

  • Αύξηση 8,1% σημείωσαν και οι εκδόσεις αδειών για ανέγερση νέων κατοικιών. 

  • Στην διάρκεια του Σεπτεμβρίου σημειώθηκαν 6,540 εκατ. αγοραπωλησίες υφιστάμενων κατοικιών αυξημένων σε αριθμό κατά  21%. Η μέση τιμή πώλησης ήταν 311.800 $ ανά μονάδα, με μεταβολή 15% συγκριτικά με τον Σεπτέμβριο του 2019.

  • Στο επίπεδο των 787 χλδ, διαμορφώθηκε ο αριθμός των αρχικών αιτήσεων για επίδομα εργασίας (initial jobless claims) την προηγούμενη εβδομάδα. Υπολογίζουμε ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα το ποσοστό της ανεργίας αυτήν την περίοδο ανέρχεται περίπου στο 5,20%.

 

Εξερευνήστε τα πρότυπα Χαρτοφυλάκια της HellasFin ΕΔΩ.

ΜΕΤΟΧΕΣ ΟΜΟΛΟΓΑ

Ασία


 

Ιαπωνία

  • Στο 0,0% και -0,3% έκλεισε ο ονομαστικός πληθωρισμός και ο σκληρός πυρήνας του τον Σεπτέμβριο, από 0,2 % και -0,4% αντίστοιχα του προηγούμενου μήνα.

Εξερευνήστε τα πρότυπα Χαρτοφυλάκια της HellasFin ΕΔΩ.

ΜΕΤΟΧΕΣ ΟΜΟΛΟΓΑ

Market Snapshots


Macro

Diagram 1

10 Year Sovereign Bonds

Diagram 2

Global Indices

Diagram 3

Developed Markets

Diagram 4

Emerging Markets

Diagram 5

Currencies

Diagram 6

Commodities

Diagram 7