Back to top
Trump κατά πάντων

Ενώ πολλοί ήταν αυτοί που ανέμεναν πρόοδο στο θέμα του «εμπορικού πολέμου» μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας μέσω αμοιβαίων και διμερών συζητήσεων, οι ΗΠΑ προχώρησαν στην επιβολή επιπλέον δασμών ύψους $16δις, αυξάνοντας έτσι την συνολική αξία αυτών στα $50δις. Η Κίνα προχώρησε σε προσφυγή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου ενώ οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, την προηγούμενη εβδομάδα, δεν κατέληξαν πουθενά, δικαιώνοντας έτσι αυτούς που θεωρούσαν ότι οι συναντήσεις αυτές δεν θα προσέφεραν τίποτα περισσότερο. Πλέον, συζητιέται ότι τίποτα δε πρόκειται να συμβεί μέχρι και τις εκλογές Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος Τραμπ, κατηγόρησε ευθέως την Κίνα για χειραγώγηση του νομίσματός της. Επίσης, δε παρέλειψε να βάλλει και κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ακριβώς για τον ίδιο λόγο, αλλά και κατά της Fed για την πολιτική της όσον αφορά την αύξηση επιτοκίων. Στον ευρωπαϊκό χώρο, η συζήτηση στρέφεται πλέον στο πρόβλημα της Ιταλίας και στην πιθανή κρίση χρέους ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να προσφέρει οικονομική βοήθεια στη χώρα, σε περίπτωση που χρειαστεί. Στα επιμέρους οικονομικά στοιχεία, λίγες ήταν οι ειδήσεις την προηγούμενη εβδομάδα λόγω καλοκαιρινής περιόδου. Η οικονομία της Γερμανίας γνώρισε ανάπτυξη 0,5% στο τρίμηνο και 1,8% σε ετήσια. Τέλος, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών μειώθηκαν στις ΗΠΑ ενώ η μεταποίηση και οι υπηρεσίες στην Ευρωζώνη και τις επιμέρους χώρες επιβράδυναν, παραμένοντας όμως πάνω από τις 50 μονάδες.

Ευρώπη


Economy & Markets

Σε χαμηλό 21 μηνών ο σύνθετος ΡΜΙ στην Ευρωζώνη
Ανάπτυξη 0,5% για την Γερμανία στο β’ τρίμηνο

Ευρωζώνη

  • Ο σύνθετος ΡΜΙ ενισχύθηκε οριακά στις 54,4 μονάδες, ο μεταποιητικός μειώθηκε σε χαμηλό 21 μηνών και ο αντίστοιχος των υπηρεσιών αυξήθηκε στις 54,4 μονάδες.

Γερμανία

  • Η οικονομία της χώρας αναπτύχθηκε 0,5% σε τριμηνιαία βάση και 1,8% σε ετήσια.
  • Ο σύνθετος ΡΜΙ ενισχύθηκε στις 55,7 μονάδες, ο μεταποιητικός μειώθηκε σε στις 56,1 και ο αντίστοιχος των υπηρεσιών αυξήθηκε στις 55,2 μονάδες.

Γαλλία

  • Ο σύνθετος ΡΜΙ ενισχύθηκε στις 55,1 μονάδες, ο μεταποιητικός στις 53,7 και ο αντίστοιχος των υπηρεσιών αυξήθηκε στις 55,1 μονάδες.

 

Αμερική


Economy & Markets

Μείωση 1,7% για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ
Ανάπτυξη 2,6% σε ετήσια βάση για την οικονομία του Μεξικό

ΗΠΑ

  • Στα επιμέρους οικονομικά στοιχεία, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών μειώθηκαν 1,7% τον Ιούλιο.
  • Ο σύνθετος ΡΜΙ μειώθηκε στις 55 μονάδες, ο μεταποιητικός στις 54,5 και ο αντίστοιχος των υπηρεσιών στις 55,2 μονάδες.
  • Στην αγορά εργασίας, οι νέες αιτήσεις ανεργίας μειώθηκαν κατά 2χιλ στις 210χιλ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 18η Αυγούστου, παραμένοντας σε χαμηλά σχεδόν 50 ετών. Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις μειώθηκαν κατά 2χιλ στις 1,727χιλ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 11η Αυγούστου.
    graph

Καναδάς

  • Οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν 0,2% σε μηνιαία βάση.

Μεξικό

  • Η οικονομία της χώρας αναπτύχθηκε 2,6% σε ετήσια βάση και οριακά λιγότερο του αναμενομένου.

 

Ασία


Economy & Markets

Στο 0,9% ο πληθωρισμός στην Ιαπωνία

Ιαπωνία

  • Ο πληθωρισμός σε εθνικό επίπεδο αυξήθηκε στο 0,9% και η μεταποίηση βελτιώθηκε στις 52,5 μονάδες.

Νότιος Κορέα

  • Ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε 2,9% σε ετήσια βάση.

 

Market Snapshots


Macro

GRAPH
10 Year Sovereign Bonds

GRAPH

Global Indices

GRAPH

Developed Markets

GRAPH

Emerging Markets

GRAPH

Currencies

GRAPH

Commodities

GRAPH