Advisory Wealth Management (HF-AWM)

«Οι άνεμοι και τα κύματα είναι πάντα στο πλευρό των ικανότερων Ναυτικών»

Edward Gibbon (1737-1794)

Συμβουλεύοντας αμερόληπτα και ανεξάρτητα

Στον σημερινό πολύπλοκο κόσμο των παγκόσμιων αγορών, των σύνθετων χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών, με το συνεχώς μεταβαλόμενο ρυθμιστικό πλαίσιο, ο μεμονωμένος επενδυτής συγκεχυμένος, οφείλει να διαμορφώσει ένα επενδυτικό χαρτοφυλάκιο, χωρίς επικαλύψεις των επενδυτικών κατηγοριών, κατάλληλα διαφοροποιημένο και με τα έξοδα ελαχιστοποιημένα. Επιπρόσθετα πρέπει να παρακολουθεί το χαρτοφυλάκιο αυτό και να το προσαρμόζει, επανεξισορροπώντας την έκθεση του στον επιθυμητό κίνδυνο.

Ποιος επενδυτής μόνος του έχει πραγματικά την ικανότητα και τον χρόνο να ανταποκριθεί σ αυτές τις υποχρεώσεις ,χωρίς την γνώση και την πρόσβαση στα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι επενδυτικοί σύμβουλοι; Χωρίς την βοήθεια του κατάλληλου επαγγελματία, οι πιθανότητες επιτυχίας ενός τέτοιου εγχειρήματος είναι μικρές και οι λάθος επιλογές μπορεί να αποβούν ολέθριες με τεράστια οικονομική ζημιά.

Όπως ακριβώς για νομικά θέματα δεν είναι συνετό να λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς την συμβουλή ενός δικηγόρου η σε θέματα υγείας απαιτείται η υποστήριξη ενός ιατρού, έτσι και για τις χρηματοοικονομικές υποθέσεις είναι επιτακτική η βοήθεια ενός επενδυτικού συμβούλου. Αυτός, με όπλο την συμπυκνωμένη γνώση  των τελευταίων 60 χρόνων ,διαμορφώνει αποτελεσματικά επενδυτικά χαρτοφυλάκια. Η αντιμετώπιση των οικονομικών υποθέσεων με δημοφιλείς προσεγγίσεις του τύπου «κάντο μόνος σου», όπως στα μαστορέματα στο σπίτι, δεν αποτελεί συνετή επιλογή.

Ίσως να μην χρειάζονται όλοι οι άνθρωποι έναν σύμβουλο, αλλά από ένα επίπεδο πλούτου και πάνω σίγουρα οι περισσότεροι θα είχαν σοβαρό όφελος αν είχαν κάποιον στο πλευρό τους.

Ο επενδυτής επωφελείται τα μέγιστα αν ο σύμβουλος που θα επιλέξει, λειτουργεί ανεξάρτητα από έναν μεγάλο οργανισμό, μια τράπεζα η μια ασφαλιστική εταιρία. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχει κίνητρα η στόχους πωλήσεων, η δεν θα απαιτείται απ αυτόν γενικότερα να κάνει προώθηση προϊόντων.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος με τις αμερόληπτες συμβουλές του, διακατέχεται από μια κουλτούρα εξυπηρέτησης και όχι πωλήσεων, παρέχει λύσεις που δεν είναι προαποφασισμένες και συγκεντρώνεται απερίσπαστα σε ότι ευθυγραμμίζεται καλύτερα με τα συμφέροντα των πελατών.

Με την απροκατάληπτη καθοδήγηση του κάνει προτάσεις κατανοητές και υψηλής ποιότητας, προσφέρει πρόσβαση και λύσεις σε όλα τα κατάλληλα προϊόντα της αγοράς, διαπραγματεύεται συμφωνίες επ ωφελεία του πελάτη του, κατανοώντας τις συνέπειες των χρεώσεων, και ταυτοποιώντας πιθανές περιπτώσεις φορολόγησης.

Στα πλαίσια αυτά ο ανεξάρτητος σύμβουλος θα αφιερώσει χρόνο για να κατανοήσει τις χρηματοοικονομικές απαιτήσεις ,την αντοχή στον κίνδυνο και τους επενδυτικούς στόχους του πελάτη του, έτσι ώστε να διαμορφώσει το επενδυτικό του προφίλ. Ο πελάτης μέσω του σχεδιασμού και της διαχείριση της περιουσίας του, θα επιτύχει τους στόχους του και θα έχει θετικά αποτελέσματα στην δική του ζωή και στην ζωή των παιδιών του.

Ο επενδυτικός σύμβουλος θα βοηθήσει:

 • Να διαμορφώσετε ένα χρηματοοικονομικό σχέδιο και να έχετε στόχους και στρατηγική
 • Να κατανοήσετε τα χαρακτηριστικά της επένδυσης (ρευστότητα, απόδοση, κίνδυνος), τους διαφορετικούς τύπους κινδύνου και ότι κάποιοι κίνδυνοι είναι αναγκαίοι και καλοί
 • Να ενδυναμώσετε την πειθαρχία σας, αποφεύγοντας την έντονη δραστηριότητα αγοραπωλησιών και τις κραυγαλέες ενέργειες, στα ακραία σημεία των αγορών. Τα ένστικτα μπορεί να είναι σημαντικός οδηγός σε κάποιες πλευρές της ζωής μας αλλά λειτουργούν αποπροσανατολιστικά στις επενδυτικές αποφάσεις
 • Να έχετε μια δεύτερη γνώμη, για τα σχέδια σας, πιο αντικειμενική. Γιατί όταν ασχολείστε με τα δικά σας χρήματα είστε πιο συναισθηματικοί
 • Να αποφεύγετε τις επικίνδυνες επενδυτικές επιλογές ,την αγελαία συμπεριφορά και την ψυχολογία του πλήθους, να μην ενθουσιάζεστε από καυτές πληροφορίες και από διάφορα σχέδια γρήγορου πλουτισμού
 • Να εκπαιδευτείτε εσείς και οι κληρονόμοι σας, σε διάφορα χρηματοοικονομικά θέματα
 • Να περιορίσετε την υπερβολική σας αυτοπεποίθηση ,η εμψυχώνοντας σας σε δύσκολες στιγμές των αγορών.
 • Να απαλλαγείτε από τον εγωισμό της διακράτησης και να προβαίνετε στις αναγκαίες ενέργειες που απαιτεί η διατήρηση του χαρτοφυλακίου (κατεύθυνση τοποθετήσεων, άσκηση stop loss, επανισορρόπηση)
 • Σε καταστάσεις διαδοχής, η στην διευθέτηση εκκρεμοτήτων σε θλιβερή έκβαση θανάτου
 • Συστήνοντας σας άλλους επαγγελματίες

Προσλαμβάνοντας έναν σύμβουλο θα έχετε τα παρακάτω πλεονεκτήματα:

 • Εξασφαλίζετε καλύτερη διαχείριση κινδύνων και δημιουργείτε ένα πλαίσιο προστασίας και αύξησης της περιουσίας σας
 • Βελτιώνετε τα έσοδα ή τις χρηματοροές σας
 • Αποκτάτε ελεύθερο χρόνο και μπορείτε να ασχοληθείτε με τα πράγματα που σας ενθουσιάζουν
 • Αποκτάτε σχέδιο χρηματοδότησης των σπουδών των παιδιών σας
 • Αποκτάτε πρόσβαση στη γνώση των εμπειρογνωμόνων
 • Μπορείτε να ελπίζετε στη διατήρηση ενός επιπέδου ζωής κατά την σύνταξη σας
 • Διευθετείτε κληρονομικές εκκρεμότητες
 • Ελαχιστοποιείτε την φορολογία

ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ
ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΑ
ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ